Regionaal (Valys)

Valys is taxivervoer over meer dan vijf ov-zones. Het is bedoeld voor mensen met een zogenaamde mobiliteitsbeperking. U kunt Valys gebruiken voor sociaal-recreatieve uitstapjes. Dus bijvoorbeeld voor familiebezoek of een dagje uit. Voor de korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem. Maar als u verder van huis wilt, dan is er Valys.

Valys, ook voor uitstapjes buiten m'n eigen regio?

Jazeker! Met Valys kunt u reizen met taxi, of met taxi én trein. Naast het Valys taxivervoer, dat u van deur tot deur brengt, biedt Valys u ook verschillende mogelijkheden om de taxi te combineren met de trein.

Lees verder

Hoe vraag ik een Valys-pas aan?

Voor meer informatie over reizen met Valys, of u in aanmerking komt en hoe u een pas kunt aanvragen: Valys.nl.

Lees verder

Wat kost reizen met Valys?

Voor 2015 is het standaard persoonsgebonden (pkb) budget vastgesteld op 600 km, het hoog pkb-budget op 2.250 km. En is uw pkb-budget op, dan kunt u tegen een speciaal tarief van € 1,31 per kilometer met de taxi rijden.

Lees verder

Hoe kom ik in aanmerking voor het hoge km-budget?

Voor informatie over het Hoog Persoonlijk Kilometerbudget (HPKB) kunt u terecht op de website van HoogPKB. Indien u in aanmerking komt, kunt u hier digitaal een Hoog Persoonlijk Kilometerbudget aanvragen.

Lees verder