Op zoek naar werk

Informatie & tips

Uitzendbureaus

Uitzendbureaus op een rijtje

Van oudere werknemers wordt altijd gezegd dat ze zoveel werkervaring hebben, dat dit een voordeel is ten opzichte van jonge werknemers. Maar de doelgroep in kwestie zonder werk merkt daar zelf waarschijnlijk weinig van. Gelukkig zijn er steeds meer arbeidsbureaus die zich specifiek richten op deze groep.

Platforms voor werkzoekenden

Sollicitatie- en activiteitenplatforms

DeBroekriem is het activiteitenplatform voor en door werkzoekenden, niet speciaal voor ouderen. DeBroekriem is een actieve on- en offline beweging die in heel Nederland inspirerende activiteiten en netwerkontmoetingen organiseert voor werkzoekenden.

CV Ster: Op deze website geven consultants gratis praktische adviezen, sollicitatietips, cv-tips en ‘geheime’ trucjes aan werkzoekenden. Denk bijvoorbeeld aan sollicitatietips en adviezen voor het maken van een cv.

Leeftijdsdiscriminatie

Hoe bestrijdt de overheid leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt?

De Rijksoverheid neemt verschillende maatregelen om leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Wat kan ik doen als ik ongelijk behandeld word bij een sollicitatie?

Ouderen hebben op de arbeidsmarkt geregeld te maken met leeftijdsdiscriminatie. Bijvoorbeeld omdat ze te duur of inflexibel zouden zijn. De Rijksoverheid gaat leeftijdsdiscriminatie onder andere tegen met regelingen die het voor werkgevers aantrekkelijk maken om ouderen aan te nemen.
Als u zich tijdens de sollicitatieprocedure gediscrimineerd voelt vanwege uw leeftijd, kaart dit dan eerst aan bij deze werkgever. Geef aan dat u zich ongelijk behandeld voelt. U probeert dan eerst samen tot een oplossing te komen.

Vrijwilligerswerk

Wilt u vrijwilliger worden voor het Nationaal Ouderenfonds?

Graag! Wij hebben diverse vrijwilligersfuncties; van breivrijwilliger tot evenementenbegeleider, voor korte of langere tijd.

Platforms vrijwilligerswerk

Wilt u liever ander vrijwilligerswerk doen? We hebben een aantal websites voor u op een rijtje gezet waar u terecht kunt. Het is een begin, er is natuurlijk veel meer. Stichtingen zijn vaak op zoek naar vrijwilligers. Zoekt u eens op Internet naar stichtingen bij u in de buurt.