Huren

Ik moet (meer) huur gaan betalen, maar wat is een redelijke huurprijs?

De maximale huurprijs die een verhuurder (bijvoorbeeld de zorgorganisatie of een woningcorporatie) voor een woning of woonruimte mag vragen hangt af van het aantal kamers, de oppervlakte en de aanwezige voorzieningen. Met een puntensysteem wordt de maximale huurprijs berekend.

Lees verder

Waar kan ik heen met een klacht over mijn huurwoning?

Heeft u een conflict met uw verhuurder? Komt u er samen niet uit? Dan kunt u met problemen rondom hun sociale huurwoning de Huurcommissie om hulp vragen.

Lees verder

Ik woon zelfstandig. De verhuurder heeft de woning gerenoveerd. Nu moet ik meer huur gaan betalen, klopt dat wel?

Dat kan, maar alleen in bepaalde situaties, en niet zomaar. Een verhuurder moet de gelegenheid krijgen woningen te slopen, te renoveren, te verbeteren of te vervangen om de kwaliteit van zijn totale woningbestand op peil te houden. Hij moet daarover en over de nieuwe huurprijs wel eerst overleg hebben met de huurders.

Lees verder

Wat zijn mijn rechten en plichten als huurder?

Als huurder heeft u zowel rechten als plichten. U bent bijvoorbeeld verplicht om op tijd uw huur te betalen. Als u langer dan 2 maanden achter loopt, kunt uw huis gezet te worden.

Lees verder

Kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie.

Lees verder