zorg & welzijn

Wat kan ik doen om pesten tegen gaan?

Een belangrijke reden voor mensen om zich eenzaam of alleen te voelen, is wanneer iemand niet, of niet volledig zichzelf kan zijn. Bijvoorbeeld uit angst voor roddels of negatieve reacties. Het Nationaal Ouderenfonds vraagt aandacht voor pesten onder ouderen.

Lees verder

 • Tips voor medicijngebruik

  Bij het ouder worden reageert het lichaam anders op medicijnen dan vroeger. Daardoor kan medicijngebruik op oudere leeftijd in verhouding meer problemen geven. Om die problemen te voorkomen of tijdig te herkennen, is het goed om extra alert te zijn bij medicijngebruik op oudere leeftijd.
  Enkele voorbeelden van problemen: vallen, verwardheid, ouderen vergeten vaak voldoende te drinken.

  Lees verder

 • Uw gemeente al online?

  De OuderenOmbudsman is er speciaal voor ouderen. Een onafhankelijke vraagbaak. Om u op weg te helpen. Via de telefoon, maar ook via internet. In een groot aantal gemeenten is relevantie gemeentelijke informatie voor ouderen nu gebundeld. Over zorg & welzijn en over wonen. Staat uw gemeente er al tussen?

  Lees verder

Ik zorg voor mijn (buur)man met dementie. Kan ik daarbij ondersteuning krijgen?

Het is heel belangrijk om ondersteuning te zoeken. De verwerking van het hebben van de ziekte, de zorg voor een naaste; dit vraagt veel. Belangenorganisaties, zorg en overheden hebben diverse vormen van hulp ontwikkeld.

Lees verder