Persberichten

Uw gemeente al online?

De OuderenOmbudsman is er speciaal voor ouderen. Een onafhankelijke vraagbaak. Om u op weg te helpen. Via de telefoon, maar ook via internet. In een groot aantal gemeenten is relevantie gemeentelijke informatie voor ouderen nu gebundeld. Over zorg & welzijn en over wonen. Staat uw gemeente er al tussen?

Lees verder

Op zoek naar uw verhaal over de ouderenzorg

De zorg gaat veranderen in 2015. Mensen maken zich daar druk om, weten niet precies waar ze aan toe zijn. Het Z-team voor u aan de slag. Laat ons weten waar u mee zit, dan gaan wij op zoek naar antwoorden.

Lees verder

Vernieuwde regelhulp.nl online

Een vernieuwde versie van www.regelhulp.nl is gelanceerd, de online wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning. Wensen van gebruikers Ć©n de veranderingen in de zorg hebben er toe geleid om Regelhulp te vernieuwen en verder te vereenvoudigen. Het doel is om burgers zo goed mogelijk te helpen de weg te vinden in het brede aanbod van zorg.

Lees verder

Hittetips!

Veel drinken, rustig aan en voorzichtig met alcohol! In de zomer worden regelmatig tropische temperaturen verwacht. Vooral kwetsbare ouderen hebben veel last van de hitte. Kans op uitdroging en oververhitting liggen op de loer. Daarom enkele hittetips. Voor meer informatie en advies kunt u bellen met: 0800 - 1325 (gratis).

Lees verder

Van Rijn: Kwaliteit ouderenzorg moet beter

De kwaliteit van ouderenzorg in een instelling kan en moet fors beter. Langdurige zorg in een instelling wordt steeds meer complexe zorg, omdat ouderen op hogere leeftijd en met zwaardere zorgvragen in een instelling komen wonen. Om die ontwikkeling bij te benen moet de kwaliteit van de zorg beter.

Lees verder

Ouderenfonds en NPCF starten meldpunt gedwongen verhuizingen

Patiƫntenfederatie NPCF en het Ouderenfonds starten een meldpunt voor mensen die ervaring hebben met gedwongen verhuizingen uit zorginstellingen of zich hier zorgen over maken. De organisaties vrezen dat mensen te maken hebben met ongewenste gevolgen en grote onzekerheid, en willen de knelpunten in beeld krijgen.

Lees verder