Online winkelen

Online winkelen (online shoppen) is het doen van aankopen via internet. Tegenwoordig zijn vrijwel alle producten via internet te krijgen. U hoeft er dus niet voor de deur uit maar dient wel in het bezit te zijn van een computer en een internetverbinding. U kunt als het ware in een (digitale) winkel rondkijken, prijzen met elkaar vergelijken, afbeeldingen van de producten bekijken net als in een ‘gewone’ winkel. De aankopen worden via internet gedaan, u ziet de producten in een digitaal winkelwagentje, de betaling vindt plaats via internet en de goederen worden tenslotte bij u thuis afgeleverd.

Daadwerkelijk winkelen in de straat kan naast een noodzaak ook een gezelligheidsaspect hebben en een sociale activiteit zijn. Een activiteit waarbij u andere mensen ontmoet, buiten komt en letterlijk ‘weet wat er te koop is’. Voor ouderen die minder mobiel zijn of een slechter zicht hebben, kan online winkelen een uitkomst bieden.

Is online winkelen veilig?

Om na te gaan of de webwinkel waar u uw aankopen wilt doen betrouwbaar is, kunt u kijken of zij in het bezit zijn van het thuiswinkel waarborg keurmerk of webshop keurmerk. Winkels die deze keurmerken dragen, zijn aangesloten bij een organisatie en dienen zich aan bepaalde wet- en regelgeving en gedragsregels te houden, wat een zekere waarborg inhoudt voor veilig winkelen.

Lees verder