Wachtwoord

Een wachtwoord wordt ingesteld voor het gebruik van uw computer en voor het kunnen inloggen in verschillende accounts. Een wachtwoord kiest u in principe zelf en is uniek en alleen bij u bekend. Dit is zo geregeld zodat niet iedereen bij uw bestanden kan of kan inloggen onder uw naam om bijvoorbeeld gegevens in te zien en zaken te regelen via uw computer.
In termen van veiligheid waarschuwen verschillende instanties u om een (veilig) wachtwoord te gebruiken.

Wanneer is mijn wachtwoord veilig?

Uw wachtwoord is veilig wanneer het niet gemakkelijk te raden (kraken) is door een ander. Een goed wachtwoord bestaat uit minimaal 8 tekens (het liefst meer) waarbij gebruik gemaakt wordt van zowel hoofdletters, als kleine letters, cijfers en tekens.

Lees verder

Hoe moet ik mijn wachtwoord bewaren/opslaan?

De meeste mensen krijgen moeite met het onthouden van wachtwoorden, zeker wanneer ze wat ouder worden of de hoeveelheid van wachtwoorden toeneemt. Geef uw wachtwoord nooit aan iemand anders, ga ermee om zoals u ook zorgt voor uw pincode. Het is ook beter om uw wachtwoord niet op te schrijven. U kunt kiezen voor het opslaan in een daarvoor bestemd computerprogramma.

Lees verder

Wat moet ik doen als andere, ongewenste personen, mijn wachtwoord hebben?

Indien andere, ongewenste personen, uw wachtwoord onverhoopt in handen hebben gekregen, kunnen zij bij de gegevens van uw bankrekening of creditcard, onder uw naam chatten, in uw MSN (Microsoft Network) enz. In dit geval moet u zo spoedig mogelijk een nieuw wachtwoord instellen of een nieuw programma installeren. Het kan zijn dat een nieuw wachtwoord kiezen voldoende is maar soms moet u het programma opnieuw installeren en in het geval van beveiligde persoonlijke gegevens dit melden bij het betreffende bedrijf.

Lees verder