Bewegen/sport

Voldoende bewegen, is hét recept om goed in je vel te blijven. Het draagt bij aan soepelheid van spieren, kracht en uithoudingsvermogen. Samen met anderen sporten is gezellig en versterkt je sociale netwerk. En de recente berichtgeving zal u niet ontgaan zijn: bewegen helpt ook om de hersens zo lang mogelijk vitaal te houden.
Het is niet nodig om het niveau van een 40-jarige te hebben, maar onderhoud en opbouw van de fitheid kan tot op hoge leeftijd. Daarmee helpt u zichzelf om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven.

Hoeveel zou ik minimaal moeten bewegen?

Uitgangspunt van de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) is tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Dit betekent dat de hartslag iets omhoog gaat en misschien een beetje transpireren.

Lees verder

Waar kan ik terecht voor sport-/beweegactiviteiten?

Ieder gemeente heeft een variëteit aan sportverenigingen. In veel plaatsen is er wel een sportschool of zwembad te vinden. Van belang is uit te zoeken wat bij u past: een teamsport, een groepsactiviteit of juist iets wat u alleen, op uw eigen tijd kun doen. Steeds meer gemeenten hebben een sportcoach die kan adviseren.

Lees verder