Informatie

Word partner

Word kennispartner van de OuderenOmbudsman

Niet alleen verandert er veel in het leven van mensen wanneer zij oud(er) worden, ook het ouder worden zelf verandert behoorlijk anno 2014. Een andere woning, de eerste keer AOW, zorg voor een partner, zelf meer zorg nodig hebben en minder vergoedingen vanuit de overheid. Met veel van deze onderwerpen hebben mensen voor de eerste keer te maken. Dat brengt vaak veel vragen, complexe regelgeving en andere moeilijke dingen met zich mee.

Maar waar kun je vandaag de dag terecht met die vraag? Veel loketten zijn dicht, of sturen ouderen van het spreekwoordelijke kastje naar de muur. Dat kan anders. Daarom is er de OuderenOmbudsman. Een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds.

Wat is de OuderenOmbudsman?
De OuderenOmbudsman is er speciaal voor ouderen. Hun onafhankelijke vraagbaak om hen op weg te helpen. Via de telefoon, maar ook via OuderenOmbudsman.nl. De medewerkers zitten dagelijks klaar om de telefoon aan te nemen en zorgen dat ook op de website de meest up-to-date informatie te vinden is. Een (gratis) onafhankelijke en betrouwbare gids voor ouderen. Bij vragen over uiteenlopende onderwerpen als wonen, zorg, geldzaken, mobiliteit en werkaangelegenheden. Geen vraag is te gek. En als de professionals van de OuderenOmbudsman het antwoord niet weten, dan weten ze waar men moet zijn voor een passende oplossing of gaan zij hier zelf naar op zoek.

Bedrijven en de OuderenOmbudsman
Om mensen zo goed mogelijk de weg te kunnen wijzen, werkt de OuderenOmbudsman samen met diverse partijen. Bijvoorbeeld met gemeentes, die hun belangrijkste gemeentelijke (basis)informatie met de OuderenOmbudsman delen. Zodat, wanneer iemand bijvoorbeeld in Purmerend woont, de OuderenOmbudsman ook de informatie voor die gemeente kan verstrekken.

Ook bedrijven werken samen met de OuderenOmbudsman. Zij hebben vaak moeite om producten en diensten geschikt te maken voor ouderen. De OuderenOmbudsman helpt met kennis over wat ouderen willen en wat hen beweegt.

Kennispartner worden?
Interesse om kennispartner te worden van de OuderenOmbudsman? Neem dan contact op met Laura Klokke via 030 656 7774 of via l.klokke@ouderenfonds.nl.