Intramurale zorg

Laatste wijziging: 07 feb, 15:59

Wat is het verschil tussen een verzorgingshuis en een verpleeghuis?

Verzorgingshuis
Kunt u niet meer zelfstandig wonen door ouderdom, ziekte of een handicap? Dan kunt u in een verzorgingshuis terecht. Dat geldt ook als u moet revalideren na een zware ziekte of ongeluk.

In een verzorgingshuis kunt u hulp krijgen bij wassen, aankleden, eten en naar bed gaan. U kunt ook alleen dagverzorging krijgen. U gaat dan 's avonds weer terug naar uw eigen huis. Een verzorgingshuis kan u voor intensieve zorg of zware medische behandelingen naar een verpleeghuis verwijzen.

Verpleeghuis
In een verpleeghuis krijgt u intensieve zorg. U kunt er ook terecht als u zware medische behandelingen nodig heeft door ernstige lichamelijke of psychische beperkingen. Bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Een verblijf in een verpleeghuis hoeft niet altijd langdurig te zijn. Zoals bij herstel na een ongeluk of tijdens de vakantie van mantelzorgers. In het verpleeghuis werken meer behandelaars dan in een verzorgingshuis. Bijvoorbeeld verpleegkundigen, fysiotherapeuten en logopedisten.

Voor intensieve zorg en behandeling is het niet altijd nodig dat u naar het verpleeghuis gaat. Behandelaars van het verpleeghuis kunnen ook naar u toekomen, bij u thuis of in het verzorgingshuis.

Bron: Rijksoverheid.nl

Reacties

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen