Huren

Laatste wijziging: 07 feb, 16:00

Ik woon zelfstandig. De verhuurder heeft de woning gerenoveerd. Nu moet ik meer huur gaan betalen, klopt dat wel?

Dat kan, maar alleen in bepaalde situaties, en niet zomaar. Een verhuurder moet de gelegenheid krijgen woningen te slopen, te renoveren, te verbeteren of te vervangen om de kwaliteit van zijn totale woningbestand op peil te houden. Hij moet daarover en over de nieuwe huurprijs wel eerst overleg hebben met de huurders.

Toelichting
Niet elke verbetering aan een woning mag leiden tot een huurverhoging. De verhuurder mag de huurprijs alleen verhogen als:
• de huurder vooraf toestemming heeft gegeven voor de woningverbetering;
• de nieuwe voorziening meer comfort biedt dan de oude;
• de nieuwe huurprijs niet hoger is dan de maximale huurprijs volgens het puntensysteem (meer over het puntensysteem leest u bij de vorige vraag).

Het gaat om woningverbetering als de aangebrachte voorzieningen tot meer woongenot leiden. Dit is bijvoorbeeld het geval als er een tweede toilet, dubbel glas of centrale verwarming (cv) in een woning worden aangebracht. Het vervangen of herstellen van bestaande voorzieningen is geen woningverbetering. In dat geval is er sprake van (groot) onderhoud of renovatie.

Het 'Beleid huurverhoging na woningverbetering' is na te vragen bij de huurcommissie en is te vinden via Publicaties op de website van de huurcommissie.

Meer op: huurcommissie.nl

Reacties

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen