AOW

Laatste wijziging: 27 mrt, 12:47

Wat en voor wie is de AIO-aanvulling?

Heeft u de AOW-leeftijd en heeft u een onvolledig AOW-pensioen en weinig ander inkomen? Dan is uw inkomen waarschijnlijk lager dan het sociaal minimum. U kunt dan een ‘aanvullende inkomensvoorziening ouderen’ (AIO) krijgen. Hoeveel AIO-aanvulling u krijgt, hangt dus af van uw inkomsten zoals uw AOW-pensioen, loon of een uitkering.

Het bedrag (netto per maand zonder vakantie-uitkering) dat de overheid als minimuminkomen vaststelt, is niet voor iedereen hetzelfde. Als u een kind onder de 18 heeft of met iemand anders woont, is het minimuminkomen anders dan wanneer u alleen woont. Is het inkomen van u samen minder dan € 1.360,13 netto per maand dan blijft u de AIO-aanvulling van ons ontvangen. Is het inkomen van u samen méér dan € 1.360,13 netto per maand dan krijgt u geen AIO-aanvulling meer.

U heeft de AOW-leeftijd bereikt
Ongeveer een halfjaar voordat u de AOW-leeftijd bereikt, krijgt u van de SVB een aanvraagformulier voor de AOW. Als u geen volledige AOW krijgt, bijvoorbeeld omdat u een tijd buiten Nederland heeft gewoond, kijken wij meteen of u misschien een AIO-aanvulling kunt krijgen.

Heeft u al een (onvolledig) AOW-pensioen en verder geen of weinig andere inkomsten? Ook dan kunt u een AIO-aanvulling bij de SVB aanvragen.

U heeft nog niet de AOW-leeftijd
Heeft u nog niet de AOW-leeftijd bereikt, dan vraagt u bijstand aan bij uw gemeente. Dit kan bij de Sociale Dienst of de Dienst Werk en Inkomen.

Meer op: SVB.nl

Reacties

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen