Hulpmiddelen

Laatste wijziging: 01 jul, 09:50

Zijn er hulpmiddelen die mij helpen langer zelfstandig te blijven?

Even een boodschap doen in het winkelcentrum, naar uw werk of fijn erop uit?
Met een scootmobiel, rolstoel, aangepaste auto of fiets blijft u mobiel. Een kwalitatief goed hulpmiddel verbetert uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Natuurlijk wilt u zich vooraf informeren over alle mogelijkheden. Wat is er allemaal op de markt? Waar moet u op letten om tot de beste keuze voor uw situatie te komen? Hieronder enkele opties.

Regelhulp.nl is een wegwijzer van de overheid, in samenwerking met uw gemeente, naar zorg en ondersteuning. Als u de vragen volgt, kunt u meteen zien om u in aanmerking komt voor een hulpmiddel of andere ondersteuning.

Eengoedhulpmiddel.nl is de website van Firevaned, de branchevereniging voor hulpmiddelen. Hier vindt u veel informatie over hulpmiddelen op het gebied van woningaanpassing, mobiliteit en communicatie.

Op de hulpmiddelenwijzer van Vilans (kenniscentrum voor langdurige zorg) vindt u een hulpmiddel dat u wellicht kan helpen. Maar welk hulpmiddel is dan het meest geschikt? Deze website biedt u eerlijke en onafhankelijke informatie over hulpmiddelen en helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Reacties

  • Medipoint 09 jul 2015 18:28
    Medipoint heeft, naast Wmo contracten met vele gemeenten, een uitgebreide website met vele (handige) hulpmiddelen uw mobiliteit te behouden of verbeteren. Zie www.medipoint.nl
  • kdebock 29 jul 2015 14:32
    Lang zult u wonen. Veel informatie is te vinden op www.langzultuwonen.nl

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen