Werken na pensioen

Laatste wijziging: 02 jul, 08:53

Welke gevolgen zijn er als ik na ingang van mijn AOW doorwerk?

Als u (deels) doorwerkt na uw pensioen, prepensioen of Vervroegde Uittreding (VUT), dan kan dat gevolgen hebben voor uw inkomen en uw arbeidsvoorwaarden.

Extra inkomen naast uw AOW heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw AOW. Een aanvullend pensioen van uw werkgever of bijverdiensten worden niet afgetrokken van uw AOW. Doorwerken heeft ook geen gevolgen voor het aanvullend pensioen dat u bij uw werkgever heeft opgebouwd.

Als u met de VUT of prepensioen bent, mag u vaak bijverdienen tot een bepaald percentage van uw oude inkomen. Of dit mag en hoeveel u mag bijverdienen, verschilt per regeling. Neem voor meer informatie contact op met de pensioenuitvoerder die uw prepensioen of VUT uitkeert.

Wilt u doorwerken na uw AOW-leeftijd? Dan verandert een deel van uw arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u bijvoorbeeld geen recht meer op het minimumloon en bent u niet meer verzekerd tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

Makkelijker doorwerken na AOW
Het kabinet wil het aantrekkelijker maken om na de AOW-leeftijd door te werken. Werknemers die doorwerken krijgen recht op minimumloon en de mogelijkheden voor tijdelijke contracten worden verruimd. Dit staat in het wetsvoorstel Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. De nieuwe regels treden in werking als de Tweede en Eerste Kamer het voorstel hebben behandeld en goedgekeurd en de wet in het Staatsblad is gepubliceerd.

Meer op: Rijksoverheid.nl

Reacties

  • EJZ 27 mei 2020 11:56
    L.s., Onlangs heb ik de AOW-leeftijd bereikt en ik blijf 3 dagen per week werken . Maar het is lastig om de financiƫle gevolgen op de beide inkomens (AOW en salaris) te onderzoeken. Ik heb contact gehad met de belastingtelefoon en deze medewerker vertelde een ander verhaal dan de financiƫle medewerker van ons bedrijf. Het gaat het toepassen van de loonheffingskorting en wanneer de inkomsten vallen in de diverse diverse belastingschijven. De informatie op de site van de belastingdienst is ook lastig te duiden. Heeft u hierover meer informatie voor mij? Alvast dank voor uw reactie, Met vriendelijke groet, EJZ

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen