Inbraakbeveiliging

Laatste wijziging: 30 jun, 11:13

Wel of geen alarmsysteem?

Een alarmsysteem kan een zinvolle aanvulling zijn op maatregelen die u al heeft genomen. Soms is het een eis van de verzekeringsmaatschappij vanwege een hoger risico, bijvoorbeeld bij een hoge inboedelwaarde of bijzondere bezittingen. De aanwezigheid van een alarmsysteem, bijvoorbeeld kenbaar gemaakt door een sticker op het raam, schrikt inbrekers vaak af. De politie adviseert altijd zaken te doen met een erkende installateur.

Een gecertificeerde alarminstallateur in de buurt vindt u op de website Preventiecertificaat.nl. U vindt ook informatie vinden op de website van de Vereniging van Europese Beveiligingsbedrijven en op Politiekeurmerk.nl. Kiest u voor een systeem met doormelding van een alarm naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC), kies dan voor een gecertificeerde PAC. Die voldoen aan strenge eisen op het gebied van organisatie, betrouwbaarheid en kwaliteit.
De politie reageert alleen op meldingen van inbraken en pogingen die worden doorgegeven door een Particuliere Alarmcentrale of als door een sleutelhouder is vastgesteld dat er daadwerkelijk is ingebroken.

Meer informatie:
* Politiekeurmerk Veilig Wonen
* Folder preventie woninginbraken (pdf)
* Folder: Wat is verdacht gedrag? (pdf)

Bron: Politie.nl

Reacties

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen