Rijbewijs(keuring)

Laatste wijziging: 30 jun, 12:48

Wat zijn de kosten van een rijbewijskeuring?

Voordat u naar de keuring komt moet u eerst bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor een keuringsformulier, de zogenaamde Eigen Verklaring, halen en dat formulier invullen. Deze Eigen Verklaring is ook verkrijgbaar via de website mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

De kosten van de rijbewijskeuring moet u zelf betalen. Dat is wettelijk zo geregeld op grond van artikel 101 van het Reglement Rijbewijzen. Het tarief van een rijbewijskeuring door een huisarts, medisch specialist of psychiater wordt vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (nza.nl). Soms blijkt tijdens de keuring dat er aanvullend medisch onderzoek nodig is om de juiste informatie te krijgen. De kosten van dit aanvullend onderzoek kunt u navragen bij de arts.

Op rijbewijskeuringen.com kunt u vinden waar u bij u in de buurt terecht kunt voor goedkope rijbewijskeuringen.
De service van het CBR zit in de prijs van de Eigen verklaring. In overleg met het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt dit bedrag jaarlijks bijgesteld. Zodra de Eigen verklaring binnen is, zijn alle diensten van het CBR voor de beoordeling van de rijgeschiktheid gratis.

Voor de kosten van het rijbewijs een maximumtarief. Een standaardaanvraag van een rijbewijs mag niet meer dan € 38,48 kosten. Uw gemeente kan u vertellen wat u moet betalen voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs.

Bron: Rijksoverheid.nl.

Reacties

Plaats een reactie:

U dient eerst in te loggen voordat u kunt reageren Inloggen