Actueel

Aangemaakt op: 22 apr 2016, 18:48

Scootmobielverzekering beëindigd?

De OuderenOmbudsman heeft navraag gedaan bij Unigarant verzekeringen en Reaal verzekeringen. Dit zijn de twee grootste aanbieders die de scootmobielverzekering uit het assortiment hebben gehaald. Unigarant heeft alleen de verzekering van de overdekte scootmobiel (voornamelijk Canta’s) en Reaal alle scootmobielverzekeringen uit het assortiment gehaald.

De schadelast op de overdekte scootmobiel is voor deze verzekeraars zo hoog, dat het niet langer mogelijk is om hier een acceptabel tarief voor vast te stellen. De premies van andere verzekeringen zouden anders ook omhoog moeten. Zoals vorig jaar al de premie van de scootmobielen. Daarmee zou de hele portefeuille de dupe worden van de hoge schadelast bij één specifieke groep klanten. Daarom heeft Unigarant besloten de overdekte invalidevoertuigen, zoals van het merk Canta, niet langer te verzekeren. De niet-overdekte scootmobielen kunnen wel nog wel bij hun afgesloten worden. Reaal heeft besloten geen enkele scootmobielverzekering meer aan te bieden. Beide verzekeraars geven aan dat zij alle verzekerden 2 maanden voor de beëindiging een brief hebben gestuurd waarin is uitgelegd waarom zij hen per 1 mei geen verlengingsvoorstel meer sturen.

Wij hebben ook het verbond van verzekeraars gesproken over de situatie en zij geven aan dat de situatie hen ter ore is gekomen en dat het hun aandacht heeft. Op dit moment zijn er namelijk nog verzekeraars die een verzekering voor een scootmobiel aanbieden. Er zijn dus alternatieven voor mensen voor de verzekering. Het heeft de aandacht van het verbond van verzekeraars, omdat dit zou kunnen leiden tot hogere lasten voor deze verzekeraars waarop zij eventueel ook zouden kunnen besluiten de verzekering niet langer aan te bieden. Wij proberen bij het vervolg van deze situatie betrokken te blijven.

Vooralsnog adviseren wij een nieuwe verzekering aan te vragen. Als u hierover vragen heeft of een advies nodig heeft, neemt u dan contact op met de OuderenOmbudsman op 0900 – 6080 100.