Actueel

Aangemaakt op: 22 mrt 2016, 16:20

De blauwe envelop blijft voorlopig nog bestaan

De blauwe envelop blijft voorlopig nog bestaan

De belastingdienst heeft via haar plaatsvervangend directeur particulieren, Eline Spros, tijdens een uitzending van Kassa laten weten dat de blauwe envelop niet volledig verdwijnt. Voor mensen die het echt niet kunnen en die in hun omgeving geen hulp kunnen krijgen om hun aangifte te doen, blijft de blauwe envelop voorlopig gewoon bestaan.

Het televisieprogramma Kassa had veel post ontvangen over de digitalisering bij de belastingdienst. Tijdens de uitzending van zaterdag 19 maart jl. kwamen verschillende ouderen of vertegenwoordigers van hen aan het woord die hun zorgen over het verdwijnen van de blauwe envelop aangaven. Als reden van de zorgen kwam voornamelijk naar voren dat de oudere zelf de grip en het zicht op de aangifte kwijtraakt als iemand anders deze digitaal voor hen doet. Voor hun gevoel tast het hun onafhankelijkheid en zelfstandigheid aan. Nederland telt 650.000 ouderen zonder internet. In 2014 deden 343.000 mensen op papier aangifte.

Tijdens dit programma heeft mevrouw Spros , laten weten dat het niet de bedoeling is dat mensen zich zorgen maken over het verdwijnen van de blauwe envelop. Voor iedereen voor wie het niet mogelijk is de digitale berichtenbox zelf te activeren en hiervoor ook geen alternatieven hebben in de omgeving, is het mogelijk een kopie van de brieven of aangifte gratis per post te ontvangen. Hier is nog geen einddatum aan gesteld. Deze mensen kunnen bellen met het gratis nummer van de helpdesk digitale post van de belastingdienst: 0800 – 235 83 52